Grand Atelier Route Zeist zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2013

opening OAR2013BeeldendeKunstgroep MIK heeft in het weekend van 12 en 13 oktober voor de 15e keer haar atelierdeuren geopend. De Open Atelier Route/Grand Atelier Route van Zeist is een initiatief van in Zeist werkende beeldend kunstenaars, die samen beeldendekunstgroep MIK vormen en over wie u meer vindt op deze site onder het tabblad Deelnemers. Rond de 50 kunstenaars van MIK deden dit jaar mee aan deze Grand Atelier Route. Dit jaar hadden de kunstenaars qua opzet van de route wederom gekozen voor een Grand Atelier Route, waarbij er behalve ‘losse’ open ateliers ook ‘geclusterde’ open ateliers zijn, waar meerdere kunstenaars gezamenlijk exposeren.   
                                                                                                                                       Opening GAR 2013     foto Kees Linnenbank

Brochure

MIK heeft een prachtige full-colour brochure uitgegeven met informatie over de verschillende kunstenaars en een plattegrond, waarop de route van de ateliers vermeld staat. De kunstenaars die zich op 1 atelieradres bevonden, hebben hetzelfde nummer. De nummers van alle deelnemende ateliers kunt u terugvinden op de plattegrond in de brochure.

De brochure was vanaf enkele weken voor het begin van de Grand Atelier Route gratis te verkrijgen op diverse plaatsen, waaronder Galerie Vier Hoog Achter, het KunstenHuis, Slot Zeist, de Bibliotheek, het Gemeentehuis en de VVV. Daarnaast is de brochure ook te downloaden vanaf deze site.

De Grand Atelier Route is onderdeel van CultuurZeist.
Openingstijden : zaterdag en zondag van 13.00 – 18.00 uur.

oarlogo

De ateliers zijn herkenbaar aan de vlag met het logo van de Open Atelier Route. De route blijft een uitgelezen kans om kennis te maken met de kunstenaars en hun werkwijze. Een handige manier om zoveel mogelijk ateliers te bezoeken is, om de route aan te houden, zoals deze vermeld staat in de brochure. Het publiek is in de gelegenheid om kunst voor een doorgaans aantrekkelijke prijs te kunnen aanschaffen.


Overzichtstentoonstelling

Dit jaar is er in Galerie Vier Hoog Achter aan de 1e Hogeweg 160 in Zeist (06 – 44076693) een overzichtstentoonstelling met werken van de deelnemers vanaf zaterdag 21 september, drie weken van te voren, te bezichtigen. Deze tentoonstelling duurt t/m woensdag 23 oktober. De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur, zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Deze overzichtstentoonstelling dient als oriëntatie- en vertrekpunt voor de Grand Atelier Route.

In de galerie is ook achtergrondinformatie van de kunstenaars aanwezig. De openingstijden van de Galerie Vier Hoog Achter waren tijdens de route op zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur. De kunstwerken van de overzichtstentoonstelling zijn vanaf zaterdag 21 september ook op de website www.vierhoogachter.nl te zien.