Utrechtseweg 22, 3704 HC  Zeist     www.toosvanpoppel.nl     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verstilde beelden….. uit een ver verleden, korstmossen die zich hechten aan het leven, de eerlijkheid van een kind en de sporen in het zand: Zij allen vormen de bron van mijn inspiratie. Het zand schuurt, het materiaal legt de witte ziel bloot. Toos maakt zowel schilderijen als samengestelde objecten vanuit het thema schoonheid en verval.

toosvanpoppelBiografie

Toos van Poppel begon als modeontwerpster/styliste na haar studie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Sinds 1995 maakt Toos als beeldend kunstenaar zowel schilderijen (mixed media) als samengestelde objecten en beelden waaruit geschiedenis spreekt, vanuit het thema schoonheid en verval. De werken die zij maakt komen veelal intuïtief tot stand en zijn als sporen uit een ver verleden, gesmeed tot een nieuw geheel, uit eigen bron. Er is sprake van een afwisseling in abstractie en figuratie. “De spanning zit in het feit dat twee tegenpolen in een werk verenigd zijn zoals kracht en ingehouden energie, luchtig en zwaar, licht en donker, schoonheid en verval.” De samengestelde objecten zijn van doorleefde materialen met fragmenten van industrieel erfgoed, zoals (giet-) ijzer, brons, koper, glas en hout. De werken zijn als dagdroomboeken die niet altijd in een keer ‘gelezen‘ kunnen worden, maar ze moeten wel in een keer raken, intrigeren of prikkelen. Ze heeft regelmatig een soloexpositie en haar werk is opgenomen in zowel particuliere als zakelijke collecties.

Zie ook: www.workshopzeist.nl
T:    030-6933680
M:   06-51999889

Klik op de tegels voor volledig beeld 


Terug naar Deelnemers     Terug naar Sabina Wörner     Door naar Wied & Diederik Heyning